Centrale stofzuiger

Centraal stofzuigen: Voor uw gezondheid geen overbodige luxe!
Met name door nieuwe energiebesparende bouwmethodes wordt er onder andere steeds beter geïsoleerd en juist minder geventileerd. Hierdoor neemt de kans op allergieën sterk toe. Het natuurlijk ventileren van een woning wordt meer en meer verdrongen door een verplicht ventilatiesysteem.
De opmars van hooikoorts en huisstofmijt is niet te stuiten. Nieuw onderzoek van de Gentse universiteit leert dat vooral jonge generaties (kinderen en jongeren) worden getroffen. Ongeveer 30% van alle kinderen heeft last van huisstofmijtallergie, omdat ze over het algemeen een lagere weerstand hebben tegen virussen en de huismijt-uitwerpselen. Bij de groep van 20 tot 40 jaar heeft bijna de helft van hen (45,5 procent) last van hooikoorts of huisstofmijt.

Centraal stofzuigen helpt tegen allergie!
Zoals u wellicht weet is er steeds meer bewijs dat astma en soortgelijke aandoeningen voor een groot deel worden veroorzaakt door “huisstof”. Dit is een verzamelterm voor vuil, stof, huidschilfers van mensen en dieren waarin de huisstofmijt leeft.Het zijn met name de uitwerpselen van de huismijt die de huis-stofmijtallergie veroorzaakt. Daarin zit de allergene stof guanine. De ontlasting valt uiteen in zeer kleine deeltjes die gemakkelijk in onze longblaasjes kunnen doordringen. Wanneer je daar allergisch voor bent is het belangrijk dit snel en grondig aan te pakken. Doe je dit niet kan een huisstofmijtallergie makkelijk chronisch worden en zelfs tot astma leiden. Deze uitwerpselen zijn de belangrijkste oorzaak van cara-achtige aandoeningen zoals astma, chronische bronchitis en emfyseem. Een centraal stofzuigersysteem heeft veel meer zuigkracht waardoor de verpoederde uitwerpselen van de huisstofmijt beter en efficiënter kunnen worden afgevoerd. Bij een traditionele stofzuiger hercirculeert de opgezogen lucht via de stofzak weer in de kamer. Deze lucht bevat juist heel veel huismijt en andere bacteriën. Bij een centraal stofzuig systeem kan de lucht naar buiten worden afgevoerd doorheen een gevelrooster of dakdoorvoer. Dit betekent meer schone lucht in uw pand!

In het Archief