Netwerken

Tv, pc, telefoon, internet, … wanneer u maar wil… waar u maar wil.

Wat heeft een Huisnetwerk me te bieden?

Simpel uitgedrukt is een Huisnetwerk de volledige voorbekabeling van het huis voor alle apparaten die signalen ontvangen en doorsturen: tv, pc, telefonie, internet, automatisering en bewaking. Als u niet overal een aansluiting voorziet als u bouwt, dan kunt u later de apparatuur niet verplaatsen zonder de muur open te breken of verlengsnoeren over de vloer te leggen. Abitana heeft een eenvoudige oplossing ontwikkeld: in alle kamers van de woning komt naast elke stroomstekker een stekker voor communicatie. Wil je telefoon, tv of pc op een andere plaats installeren? Geen probleem. U neemt het apparaat, plaatst het waar u maar wil en op 1-2-3 bent u weer lekker aan het keuvelen terwijl u naar de tv kijkt of chat op het internet. Ook draadloze toestellen zoals telefoon en draagbare pc’s kunnen natuurlijk op het abitana HuisNet aangesloten worden. Dat betekent nog een bijkomende dimensie: bewegingsvrijheid in uw huis.

Wat kan ik aansluiten?

Elk toestel dat signalen ontvangt en doorstuurt:
Telefoon, fax, parlofoon, videofoon, …
tv, Home Theatre, dvd, HiFi, muziekdistributie, …
pc, printer, scanner, spelconsole, …
internetkoelkast, webtablet, internet radio, …
Videobewaking, alarmcentrale, telediagnose, …
Telegestuurde verwarming, airco, verlichting, …

Wie voorziet, wint altijd.

Uw volgende grote verbouwing. Dat is ook zo voor een HuisNet. Abitana’s systeem houdt rekening met de snelle evolutie van computer en telecom, de opkomst van digitale- en satelliet TV, Home Theatre, zelfs de internetkoelkast is van de partij.
Uw abitana HuisNet met zijn verdeelkast, kabel en wandcontactdozen wordt door de elektrische installateur op hetzelfde ogenblik geplaatst als de rest van de elektrische installatie, net na de ruwbouw. De additionele kost van uw abitana HuisNet betekent dan ook maar een fractie meer op de totale kost. Helemaal te verwaarlozen als u het vergelijkt met de kost om later muren open te breken, het behang te beschadigen, om nog te zwijgen van het stof en de overlast.

Hoe realiseer ik mijn HuisNet?

Kabels zitten in de muur, in de valse wand, in een kabelgoot, in de vloer: die zult u niet zien. Naast de elektriciteitskast komt een extra kastje met modules voor telefoon, teledistributie, pc en internet.
In de kamers komen naast de stopcontacten ook telecommunicatiestekkers. Meer is niet nodig. De installatie zelf gebeurt bij voorkeur door uw elektrische installateur. Hij noteert in de centrale kast welk contact verbonden is met welke wandcontactdoos, zodat u later eenvoudig kan omschakelen als een toestel verhuist of bijgeplaatst wordt.

In het Archief